"Leven doe je samen"

Hollandse veesoorten

Maak kennis met typisch Hollands groot- en kleinvee in de wei en de kinderboerderij. Een koe is immers niet zomaar een koe, een konijn ook niet zomaar een konijn.

  • In het huidige landschap is niet veel grazend vee meer te zien. Bovendien zijn vele veesoorten grotendeels verdwenen. In het leefbaarheidspark Uijtwijck brengen we deze terug. Aan de noord- en zuidkant van het park komen weides. In deze weides lopen straks allerlei typisch Hollandse veesoorten gezellig te grazen.
  • Zowel de dieren in de kinderboerderij als in de weides hebben aandacht en verzorging nodig. Het kleinvee op de kinderboerderij nodigt jong en oud uit om hen te aaien en te knuffelen. Door mee te helpen met de verzorging van deze dieren, kunnen de kinderen al vroeg leren wat een dier nodig heeft. Bovendien doet het een appèl op hun verantwoordelijkheidsgevoel en bewustwording.


                

Hoofdzakelijk inheems vee, kinderen kunnen hierdoor kennis opdoen hoe de dieren verzorgd moeten worden. Ook kunnen hier mensen met beperkingen en zonder peperkingen ingezet worden.

Openbare bijeenkomst Sport- en recreatiezone Nederweert groot succes
Uw advertie op uijtwijck.nl jazeker.

Uw advertie op uijtwijck.nl jazeker.

Uw advertie op uijtwijck.nl jazeker.

Copyright © 2015. All Rights Reserved by "De Uijtwijck"